Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 2 oktober 2024

Ontmoet elkaar bij Longpunt in Hoogeveen en Emmen

Longpunt is de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners i.s.m. Icare V&V en Treant Zorggroep.

Op 17 oktober 2024 organiseert het Longpunt in Hoogeveen een bijeenkomst met het thema: Wat gebeurt er als de ziekte vordert “Palliatieve zorg”.

Tijdens het Longpunt zal verpleegkundig specialist palliatieve zorg Mariska Reurink van Icare en het Palliatief Consultatieteam Drenthe aandacht besteden aan het thema: ‘Palliatieve zorg bij longziekte. Wat gebeurt er als de ziekte vordert en hoe zorgen we voor zo optimaal als mogelijk comfort?’. Palliatieve zorg is de zorg die gericht is op verzachting of verlichting van de klachten van mensen met een ongeneeslijke ziekte. COPD en longfibrose zijn zulke ziekten. De laatste jaren komt er daarom steeds meer aandacht voor palliatieve zorg bij longziekten. Palliatieve zorg bij longziekte gaat over begeleiding en behandeling van mensen met gevorderde longziekte en beoogt hiermee de kwaliteit van de zorgverlening – en daarmee de kwaliteit van leven van patiënten - te verbeteren. In de bijeenkomst zal een inleiding worden gegeven in de palliatieve zorg. Tevens wordt ingegaan op medicatie en behandelingen die een rol kunnen spelen in de palliatieve levensfase. Ook zullen onderwerpen als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod komen.

Datum: donderdag 17 oktober 2024
Tijd: 14:00 - 16:00
Waar: Zalencomplex de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32 Hoogeveen

Deelname is gratis!

Download hieronder de uitnodiging voor meer informatie.

 

Op 24 oktober 2024 organiseert het Longpunt in Emmen een bijeenkomst met het thema: Ziekenhuisopname en nazorg bij een longaanval.

Er is een grote kans dat u zelf een keer in het ziekenhuis heeft gelegen met een longaanval en/ of een longontsteking. Astrid Koopmans longverpleegkundige bij Icare en Gemma Knol longverpleegkundige bij Zorggroep Treant Emmen nemen u in deze bijeenkomst mee hoe een opname eruit ziet, welke behandelingen ingezet worden en hoe de nazorg kan zijn (revalidatie, huisbezoek longverpleegkundige). Landelijk is er een Zorgpad ontwikkeld en ook in de regio Emmen willen we hiermee aan de slag. Met de bedoeling om een heropname te voorkomen. Ook leggen we uit wat een longaanval is, wat de meerwaarde is van een Longaanval-actieplan en wat u zelf kunt doen om de kans op een longaanval te verkleinen.

Datum: donderdag 24 oktober 2024
Tijd: 14:00 - 16:00
Waar: 't Wapen van Emmen, Schimmerweg 1 Emmen (vrij parkeren, er is een slagboom, u krijgt een uitrijmuntje)

Deelname is gratis!

Download hieronder de uitnodiging voor meer informatie.